Skoro nisam čitao zanimljiviju diskusiju na forumu od ove koja ovde teče, i po meni je ona potvrdila onu staru da se o ukusima ne diskutuje. Ipak, lično mislim da Wedding photography spada u kategoriju tzv. programske fotografije, fotografije komercijalnog tipa u kojoj prosto važe neka pravila. Da to ilustrujem: ne verujem da bi bilo dobro da neko snima za novac i katalog, novi model automobila tako što će avangardno snimati samo ventil na gumi iz vrlo interesantnog ugla, ili neku modnu reviju tako što će fotografisati štiklu cipele prelepog, tankog i vitkog modela ili pak samo štep na njenoj haljini (u makro modu, razume se!). U programskoj fotografiji postoje neka pravila, i njih se valja držati, ne izmišljati vruću vodu. Profesionalci bi, dakle, programsku fotografiju odradili po strogo definisanim kanonima, i kraj - ni manje, ni više. E sad, pošto smo mi amateri, i pošto smo kao takvi ljubitelji lepog, inovativnog itd...nama je dozvoljeno i da istražujemo, budemo drugačiji, hrabriji...I u zaključku još samo reč-dve - najbolje je pomiriti i jedno i drugo - kanonsku i inovativnu fotografiju, mislim, pitanje je samo u kom odnosu. I, tako će biti Everubody happy