Nisam očekivao ovoliku neozbiljnost na ovom forumu. Ukoliko nemate ništa pametno da kažete, molim vas ni da ne pišete gluposti. Lepo vas pitam koji po vama ima prednosti u odnosu na ovog drugog. Zar je toliko teško?
Pa kako nastupiš takav odgovor dobiješ. Takve aparate ne uzimaju klinci od 11 godina već ozbiljni ljudi, a ozbiljan čovek kad dođe na neki forum prvo se valjda predstavi pa kaže... Dobar dan, ja sam taj i taj, bavim se tim i tim... pa onda ozbiljan fotograf ima i nekakav portfolio da pokaže (danas ima bezbroj besplatnih servisa) jer onaj ko se zaista dvoumi između ova dva aparata, sigurno ima šta da pokaže od svog fotografskog opusa.
Umesto toga, tvoja prva poruka u forumu bila je "Zdravo, šta je bolje? Aparat od 3 ili aparat od 6 'iljada evra?" ljude od kojih očekuješ da ti odgovore nisi udostojio ni toliko da objasniš za šta bi koristio aparat ...i očekuješ da te neko shvati ozbiljno?!
Razlika je samo u tome što će to neko da ti kaže na jedan, a neko drugi da te iskulira na drugi način. Ja preferiram prvi.
Dakle, ako preferiraš fotkanje po noći ja bih svakako izabrao betmena jer je on noćni superheroj. Za dnevnu varijantu mislim da je bolji spajdermen jer je manje uočljiv, s ima i bolji rafal tj. puca šire. On kad ispaljuje mrežu mnogo je manja šansa da omaši metu jer hitac pokriva širi ugao jer se mreža dinamički širi. Dakle bolji mu je dinamički opseg. Sa druge strane ozbiljna mana mu je što izgleda u onom kostimu kao da ima dečka, a da ga istovremeno vara sa drugim. Ne znam... što se mene tiče - betmen!:)