To sa prijemom je uvek bilo večita enigma. Kažem to jer sam do sada pomogao dosta drugara da uđu u stock vode i sa masom od njih bukvalno pregledao fotke i birao šta da se šalje. Teorijski svi znamo kakve fotke treba slati na stock. Praktično, "to može da bidne al' ne mora da znači".
Recimo moj drugar koji je profesionalni fotoreporter već 10 godina bezuspešno je pokušavao da uđe na IS 3-4 puta i onda je odustao. Drugi prijatelj koji je kandidat za majstora fotografije takođe je pokušao 2-3 puta i onda odustao. A onda recimo treći drugar koga ja ne da ne bih pustio na stock već mu ne bih dao da postuje ni u foto-forum jer čovek blage veze s mozgom nema, prošao je na stock pre dosta vremena ali avaj u poslednjih godinu dana ima 3 dl-a. Pretpostavljam da su te 3 fotke skinute za potrebe pisanja nekog priručnika - kako ne treba fotkati tj. kako vaše fotke ne treba da izgledaju.
Moja žena je recimo ušla na IS iz prve ali su je 3 puta odbijali na Shutter-u. Treći put su je odbili jer su poslati Model Release formulari koji su bili horizontalno okrenuti umesto vertikalno!! Pa vi sad vidite.
Sve zavisi. I ti inspektori su ljudi koji su nekad raspoloženi, a nekad ne. Nekad ti zapadne mučenik kome žena daje jednom godišnje kad mu je rođendan. A nekome taj isti lik pusti fotke koje su totalni krš jer se pogodilo da su mu došle na prijem dan posle rođendana... i tako.
Glavu gore drugari. To što niste primljeni ne sprečava vas da učite, vežbate, radite, napredujete i pakujete extra fotke na hard. Onda kad uletite sve to što ste radili i napravili u međuvremenu polako šaljete.