Dobija se torbica i to odlična (za razliku od skupljih stativa, gde dobiješ samo kutiju.
Rasklopljen je visok 166cm (do pločice, što će reći da je realna visina tražila oko 175-177cm). Izuzetno je stabilan i čvrst. Lak je za nošenje (i zahvalan), a osim S9600 sa sve blicem (što zajedno teži oko 1400g), kačio sam na njega i miniDV kameru, ali i Canon EOS 40D, čija je masa sa 17-85 IS približna kombinaciji S9600-blic. Sve je izuzetno stabilno i stoji i u portretnom položaju.
Srednji stubić, da ga tako nazovem, se izvlači jednim potezom (ima preklopnik), a jedina mana mu je što pločica nema zavrtanj koji se ručno navija, već se mora koristiti petoparac za tu "operaciju".
Nosivost mu je 2,5kg, a uživo izgleda DAAALEKO ozbiljnije, nego što se to čini na slikama.
Od svih sa kojima sam se konsultovao sam čuo istu preporuku - kupi najjeftiniji Manfrotto, 10 puta je bolji i čvršći/trajniji od bilo koje Hame, koje na prvi pogled izgledaju prilično ozbiljno.
Nisam se pokajao.
Naravno, za neki 400mm top, potrebno je nešto teže, ali to nije potrebno za S6500fd, ni izdaleka.
Pozdrav