^Tačno!
Ali, da li Ti oni deluju kao neko ko će se baktati time?
Meni odavno ne. Njih bre jednostavno zabole šta mislimo Ti i ja i svi ovde, i svi svuda na svetu, osim njih samih!
Ono - "može nam se, mi smo Canon". Bukvalno taj rad!
Ali, mogu se složiti sa Zoranom da oni ipak ne znaju šta hoće. Prvo su zakasnili sa MILC pričom, jer su mislili da pokupe kajmak na ime, kao što im je mnogo puta do tada polazilo za rukom. Mada, ranije je zaista to i bilo opravdano, jer nakon što se svi izduvaju u nekoj sferi, Canon dođe, napravi 3 puta bolje/upotrebljivije i proda to u nebrojenim količinama. Sad su se malo zaebali, kasno su uleteli, pritom imaju unutrašnji sukob interesa, gde bi sa previše dobrim MILC sistemom pokopali svoje najjeftinije DSLR-ove i sasvim sigurno sve UZ aparate i slične kompakte, pa su morali da idu sa kompromisima. Kompromisi se nisu pokazali kako treba (EOS M je smešan, a G1x je očigledno osakaćen da previše ne uleti u teren xxxD kategorije), pa sad ne znaju kud dalje - da li da nastave na tom frontu ili da idu brutalni frontalni napad, što ovaj EOS 100D i predstavlja.
Mislim, čuj mene - "brutalni". Brutalni u smislu bacanja rukavice u lice. Mada, ja sam jako skeptičan po tom pitanju. OM-D mi se od početka sviđa kao najsveobuhvatnija realizacija jednog MILC-a i na ovom 100D ne vidim praktično ništa po čemu bi se on mogao takmičiti sa OM-D. OK, ima fazni fokus, i? Budimo realni, oba će biti korišćena tamo gde fazni fokus nema preteranu prednost, a CDAF sa Oly-ja je babaroga. Isto tako - optičko tražilo, koje ja inače volim mnogo više nego EVF, praktično ne može biti argument na ovako sićušćnom aparatu, jer to tražilo nije ni nalik na ono koje ima npr 60D ili 5D Mark III, nedaj bože. Pritom je EVF u OM-D bukvalno skoro najbolje što danas može biti za neke normalne pare. Dakle, mnogo je tu kompomisa koji potiru standardne prednosti DSLR-a, tako da se lako može desiti da ovo prođe prilično neslavno, iako su u Canonu verovatno ubeđeni da je konkurencija sad hipnotisana od panike.
Pozdrav