Ne znam zasto, ali obozavam boje sa D70. Ovo vise spada u temu
Umjetnicarenje. Odlicna ostrina.
@ Hornet's story
Hvala sto si nas podsetio, potpuno si u pravu. I ja sam se zaneo hranom, a nisam uopste zapazio da u same fotografije nije ulozeno ni malo pripreme.
Ajd' sad svi malo vise ozbiljnosti, pa da se sklone te fleke, mrve, masnice, strani objekti i ostali fokusni problemi, pa da moze na kraju malo da se razgovara i o kompoziciji, bojama, valeru, stilu i drugim umetnickim aspektima fotografije. Tu sam supalj, a nikako da stignemo bre do toga
Ne posustajte, samo slikajte. Kada se obradi fotografija, npr. cvet, ode se na Google Images>Flower, pa se otvori par dobrih komada i onda se uporedi sa svojom.
Ako i dalje mislite da vasa slika valja, onda je postavite na forum.
Ako vam ne ide, onda opet na Google ili YT pa pogledate neki Tutorial i procitate clanak o tome. Ako se ne snalazite, mozete da otvorite posebnu temu "Problemi sa slikanjem cveca" i postavite svoje fotke, kazete sta ste radili, i pitate "Zasto moje fotke ne izgledaju ovako?" te postavite link ka jednoj od vama interesantih galerija. Ponekad pocetnici imau trivijalne probleme, a nekad su parametri toliko nategnuti da je vrlo tesko napraviti dobru fotografiju bez ozbiljne kotrole svetlosnih uslova. U svakom slucaju, tu su iskusniji od nas da nam kazu na sta da obratimo paznju i da nam pomognu da dovedemo svoje fotogafsko umece na visi nivo.
Nadam se da se niko ne vredja mojim pametovanjem, i sám sam par puta 'opomenut' zbog 'bezidejnih' fotografija.