^
Doduše i mnoooogo žuto
Mislim, Ok, fotkano je Nikonom, ali ovo je žuće i od njega
@Goxy - prve dve te možda asociraju na leoparda u nekoj šikari, ali po meni ova haljina i ove čizme ne leže u prirodnom okruženju. Leglo bi u nekoj diskoteci ili u nekom kitnjastom zatvorenom prostoru, ali ovde ne.
Zatim, grana u prvom planu je dodatno pokvarila utisak, a trebalo ti je par sekundi da je ukloniš.
Inače, kod fotografisanja portreta obično se traži što čistija i jednostavnija pozadina, kako bi sam model bio ključan deo kadra, a ti si to iskomplikovao.
Treća nije loša. Četvrta bi bila bolja da je izvukla cigaretu iz usta. Kolege su se interesantno poigrale sa obradom.
Peta je mnogo upeglana.
Btw. kad model ima nezahvalnu kožu, pa kreneš u peglanje, obično na kraju provučeš neki "noise" fiter, čisto da koži vratiš neku prirodnu teksturu. Najbole je ako se sve to dotera šminkom pre fotografisanja.
Savetujem ti za sledeći put:
- Odaberi par portreta sa neta koje ti se dopadaju, pa pokušaj da reprodukuješ i pozu i kadar i okruženje.
- Obavezno odgledaj neki od tutorijala o retuširanju portretnih fotografija - ima ih na netu koliko hoćeš
Pozdrav!