@DuxX
To je IZUZETAK i ako pretražiš malo strane forume, videćeš da nije tako. Refot to inače daje za sve aparate iz Nikon programa i nije vezano za D600 posebno. Da ne daje, baš nešto mislim da bi posebno tretirali D600. Njima svaka čast, ali oni sa malim tržištem Srbije ne mogu da nadomeste štetu koju će gomila korisnika po svetu imati.
Samo da održimo diskusiju u zadatim okvirima, reći ću da ne pišem ovo jer sam se nešto posebno nasekirao za strance, nego jer to jeste brljotina i mene takve stvari stravično iritiraju. O tom D600 se priča mesecima. Precizno, već par dana posle promocije D800, ja sam već imao neverovatno tačnu listu specifikacija, koja je jedino izostavljala šrafciger i podrazumevala je isti AF kao D800. Očigledno je da kompanije nekad namerno plasiraju takve "insajderske" buve, ne bi li oslušnuli tržište. Znači, imali su toliko vremena da sve ispitaju, ali ne - balvani iz obe najveće kompanije su toliko ogrezli u maničnom otimanju para, da su zaboravili da za te pare nešto moraju i da daju. Zato je kontrola kvaliteta proizvoda pre premijere toliko tragična, da bih mogao i lovu da stavim da niko to i ne radi, nego čeka da vidi kakve će probleme primetiti oni koji moraju svaki proizvod pošto-poto da imaju prvi.
Znači, osnovno je da, ako se neki problem očigledno javlja bez uticaja korisnika, to BILO GDE javno saopšte i kažu kako će problem rešiti. To je izostalo ovaj put, a trebalo je da bude ispraćeno saopštenjem kao i u slučaju baterije na D7000: "serijski brojevi od xxxxxx do xxxxxx bla, bla, bla...". Ali ne, ovako je bolje - mi ćemo da se pravimo ludi i onda neće ispasti da smo napravili sranje, nego će to izgledati kao sporadični slučajevi.
Kad sam neki dan počeo da preturam po fotkama za galeriju, umalo se nisam šlogirao kad sam video "tufne" po nebu. Od gužve u kojoj sam bio, bukvalno nisam stigao da ih pregledam ranije. Prosto ne mogu da verujem kako se svi oni zajebavaju sa nama.
Pozdrav