Milly, nemoj me shvatit pogresno, ali vecina fotki ti je mnogo mutna, kao da su izvan fokusa, ili koristis previse blura.
Ne znam s kojim programom obradjujes fotke, al s cim god da radis ne izvlacis maksimum iz istih.
Ok, mozda koristis neki stariji, losiji monitor pa ti slike djeluju ok, ali u svakom slucaju prouci malo obradu
Igortehno, uopšte te ne shvatam pogrešno, baš naprotiv. Nažalost, u rukama mi je bio aparat koji, kao što sam već rekla, pravi puno šuma, recimo da sam jedva uspela da izvučem iz ovih fotografija da bar na nešto liče. Blur ne koristim, više "remove noise" - "despeckle" ili "edge preserving smooth" koji znatno ublaži taj šum. Moguće da radi na principu blur-a.
Shvatila sam da su mi programi slabi. Radim sa Paint Shop Pro i Perfect Layers. Sad, iskoristiću priliku da pitam da mi preporučite programe za obradu fotografija i ja ću ih nabaviti. Jako su mi bitni, posebno što mi ovi sad nisu dovoljni. Photoshop imam, samo sam ga zaboravila, a i nešto ne volim da ga koristim, ali ako kažete da je najbolji za ovo, počeću da ga koristim.
Monitor je nov, u tome nije problem, pravila obrade ne znam uopšte, pa sam zato i ovde, da bih naučila.
Malo po malo i uhodaću se. Takodje ću i da u neko vreme nabavim knjige Scott Kelby-ja, pa da i tu materiju proučim.
U svakom slučaju, veoma mi se svidja tvoja verzija fotografije stepeništa, vidi se razlika.