Naslov je mnogo interesantan:
"Sigma Corporation announces reorganization of lens lineup, new products and
quality control measures"
Da li im je KONAČNO došlo iz dupeta u glavu da ne mogu da valjaju superskupu robu, a da kupci budu test poligon? Mislim, nije neispravnosti pošteđen ni vodeći dvojac, ali im je procenat škarta jedno 20x manji.
E sad, šta mene ovde strašno zbunjuje? Kakva su bre ovo 2 "nova" stakla? Jesu oni pošašaveli pa izbacuju update stakala koja nisu sastavila ni godinu dana na tržištu??!!! Da podsetim, 120-300 OS
NIJE novo staklo, već je revizija u pitanju, pa ih tako sad ima 3. Jedno je staro 120-300 bez stabilizacije, a 2011. je (proverio, piše i u linkovanom DPR članku!) izašla OS verzija. Ono što me zbunjuje je što nigde ne stoji neka dodatna oznaka, po kojoj bi se najnovija verzija razlikovala od one nove, koju još niko živ nije video, osim na slikama? Prvo sam mislio da su ovo upravo ta stakla, samo da prodaja kreće tek sada (toga nisu pošteđeni ni C/N; eno onaj čuveni 200-400 f4L IS 1.4x se kani već ko zna koliko, te oće, te neće da počne da se prodaje).
Evo i tadašnje vesti:
LINK17-70 OS takođe nije nešto potpuno novo. OS verzija je izašla pre par godina (DPR kaže 2009., mada se meni nešto čini da je i kasnije), pa opet pitanje - šta je novo i zbog čega je revizija došla tako brzo? Možda ove nove neće da štucaju tako učestalo? A možda je i cena jedini korektivni faktor?
Enigma...
Pozdrav