Ja sam okacio ovaj link kao "pomoc", informaciju koja mi je delovala pristojno, nekome ko bi se razmisljao da pazari nesto u ovoj ziznoj daljini.
Pravac fotografije, zbog koje se i uzima 35mm staklo, nije moja sfera interesovanja. Za "tu i tamo" fotkanje, verujem da je Sigma veoma dobar izbor, a pritom je i "stedljiva", u odnosu na L verziju.
Sto se tice "smeka", kapiram vase misljenje u potpunosti i slazem se, problem kod ovih testova je sto isti nije merljiv. U ovim nasim, amaterskim vodama, tesko ce ko biti u stanju da opravda razliku u ceni, kada bi morao da naplati fotografije. Da je coveku lako da odvoji emociju od racionalnosti, 'de bi nam bio kraj.
Da me neko ne shvati pogresno, kad je vec fotografija, znaci umetnost u pitanju, uvek cu prednost dati emociji. U protivnom ne bi ciljao L Tilt-shift, vec bi se zadovoljio i jednim "Samyang-om", gde je razlika u ceni jos "bolnija" nego kod 35mm. Hocu li biti u stanju da opravdam "rupu u dzepu", nekom' ko ne zna ni sta je "perspektiva", sigurno ne!?
Hoce li mi srce biti puno...jos kako!! Pitanje je samo ko sta zeli i koliko je spreman da plati dobijen, nemerljiv smek i koji ce biti uglavnom samo u stanju da zadovolji sopstvenu sujetu, emociju...
Ne treba zaboraviti da u svetu fotografa, postoje i "racionalisti", zbog kojih i postoje ovakvi testovi, mozda i pravljeni iz njihovog ugla.