Po ko zna koji put...nema danas na trzistu loseg DSLR-a. Od entry do profi, svi su dobri, razlike naravno postoje, na korisnicima je da se odluce.
Cak sta vise, ne samo aktuelni aparati, vec i predjasnje generacije, kao sto je Duxx primetio, su vise nego solidne kamere.
Veoma je mali broj, korisnika amatera, koji za sebe i svoju kameru mogu da kazu, zeleo bi nesto da odradim, ali me sprecavaju mogucnosti kamere...onako iskreno.
Vise se to moze reci za objektive, sto je opet diskutabilno.
U epohi interneta, u kojoj zvimo, gde je protok informacija ogroman i gde se coveku cini da, u masi novih proizvoda, koje nam serviraju(trazili ste-gledajte) i koji
nicu kao "pecurke posle kise", nikad nije u toku i da je novo mnooogo bolje (mada i "staro" nije u stanju da iskoristi kako valja), budi se psiholoski momenat "lovca",
koji nas tera na pomisao "Must-have"!!!
Jebote...kolika recenica
Kad pomislim na one pacenike, sto danima cekaju pred Apple radnjom, ne bi li bili medju prvima koji ce sebe nazvati vlasnicima novog iPhon-a, jer zaboga,
sa starim se vise zaista nije moglo telefonirati
Da ne ispadne, kako sam imun na takve pojave...nedavno sam imao priliku da drzim MkIII, sjaaaajan aparat
. Osetio sam onaj "lovacki" nagon
ipak "razum" je preovladao.
Meni licno i mojim foto-potrebama, navikama, nije vredan promene, ne za te pare.
EOS 6D, kao i Nikon 600D su aparati pravljeni po "ukusu" potrosaca, koji su "trazili" i "dobili", pri cemu
600D mogu da zamislim kao nesto sto je Nikonu falilo u tom cenovnom rangu, za razliku od 6D, kojeg posmatram kao novu Canonovu "dezorijentaciju" u svojoj paleti.
Mozda se stvari promene, mozda i izbace neki novi "Must-have" model...
http://www.canonrumors.com/2012/09/46-1mp-canon-dslr-previewed-at-photoplus-2012-cr1/