Kao što sam i obećala,na kraju vikenda sledi obećana koska

Samo,pre nego što krenete da "glođete" ovaj raw,ja imam jednu molbu

Svi mi znamo da ovo fotorazgibavanje nije neko takmičenje gd će najbolja obrada dobiti Pulicera ili neku materijalnu nagradu,ali to ne znači da zbog toga ne treba dati svoj maksimum u obradi.Koliko se sećam,bilo je slučajeva da neko uz priloženu fotografiju na razgibavanju napiše nešto u fazonu:"evo nešto od mene
na brzinu..." A zašto na brzinu?Zar nije uvek dat više nego dovoljno dugačak rok za obradu da to može da se uradi kako treba?Ovo nije obaveza,učestvuje se na dobrovoljnoj osnovi,niko neće dobiti neopravdani ako izostane

Razgibavanje i jeste nastalo baš iz razloga kako bismo se obrađujući razne fotografije svi usavršavali iz dana u dan.Nije problem odraditi krop,povući tri klizača i dva filtera,i eto te varijante "na brzinu",ali to nije poenta

Prema tome,evo vam sada nešto što ne može baš na brzinu,jer donji deo je totalno podeksponiran,a imate bandera i kablova za kloniranje koliko vam volja

Znači,potrudite se da od loše fotografije napravite dobru (kao što je ova) ,a od dobre savršenu

A evo i RAW-a,pa izvol'te
http://www.sendspace.com/file/o5kbnn