Pa naravno... nisam ni očekivao da će biti drugačije, ali ipak jesam iskreno podržao akciju. I mislim da ovakve akcije treba uvek podržati i treba što više talasati u medijima. Ne zbog toga da bismo terali inat, nego zato što prosta logika kaže da će se ljudi vremenom odazvati u većem broju, a ovi svakako neće povući ručnu i odlučiti da i mi moramo da živimo.
Problem sa nama je što smo potpuno nenaviknuti na ovakav vid protesta. Sa mnogo strana čujem kako je to besmisleno, jer jedan dan pazara njima ne znači ništa, ali - uopšte nije u tome stvar. Bitno je pokazati dušmanima da smo mi sposobni da se organizujemo i pokažemo da nećemo da plaćamo njihove alave ambicije! Slične akcije u Francuskoj (na primer) rezultuju gotovo potpunim bojkotom i vrlo ozbiljnim posledicama po trgovačke lance i državu (u smislu poreza). Ne sećam se kada je poslednji put u Francuskoj nešto ozbiljno poskupelo (neopravdano), a da Francuzi na ulici ili prostim bojkotom nisu iskazali šta o tome misle, i na taj način sprečili udar na džep.
Zato ne treba očajavati - prvo trebamo da se uvežbamo oko ovakvih bojkota, a kasnije ćemo već naći radikalnije načine (blokade i tome slično). Sve dok ćutimo i koristimo vazelin, dotle će oni da budu nezasiti.
STOP TIRANIJI!
Pozdrav