Vidim da je pshero podigao prasinu, pa da i ja odgovorim na to.
Kao prvo Desho hvala ti sto poredis moj rad sa Pajtonovcima. Mislim da vecu pohvalu od toga ne mogu da dobijem
A sto se tice same izrade videa. Ceo video je zamisljen kao cist tresh, od pocetka pa do kraja. Pocevsi od ideje, koja je nesuvislo debilna, da heroj pretvara zabranu parkiranja u parking mesta, do konpletno tresh snimanja(4:3 umesto standarda od 16:19, i to u sd rezoluciji
), pa do obrade koja je suluda. Vecinu kardova sam sto se color gradinga tice urnisao suludim bojama, efekti su trpani lopatom... Ima par efekata koji bi bili ok da su ubaceni u drugom kontekstu(malo onih partikla sto se dizu sa zemlje npr, ili ono donekle ok smenjivanje znaka), ali kada se ukomponuju zajedno sa debilanom kao sto je onaj odvratna textura ispucalog betona
, ili suluda kombinacija superheroja koji zardjalom sipkom gadja znak dobija se kompletni i zeljeni tresh. Da ne pominjem onaj "matte painting" na kraju
Jedina stvar koje je sasvim ok sto se tice post-a je motion tracking.
E sad, nije da se ja krijem iza toga da sam "zeleo da bude tresh" pa eto tako je ispalo, nego sam zaista hteo tako i namerno gurao obradom ka krscini. Mislim, mogao sam da podignem maju i da i pucanje betona i partikle odradim tako, i da propustim kroz vue, pa da imam i one planine na kraju, ali na taj nacin ne bih dobio kompletno iscasenu stvar.
pozdrav
ps. vec sam negde napisao, al evo i ovde. Slobodno kritiujte koliko god mozete, jer od hvaljenja nema vajde nikakve.