Mogu da potpisem ovo sto je Storm napisao, ne od reci do reci, vec od slova do slova!!
Da je Canon bio u stanju(imali su tehnologiju, ali ne i "sluh") da sve perfomanse koje ima mkIII, ubace pre tri godine u mkII, ne verujem da bi mnogo ljudi uzelo D700.
Danas je situacija totalno obrnuta, ono sto sam mogao da vidim iz prve ruke(ne sa neta), zahvaljujuci drugarima koji su imali priliku da isprobaju D800
,
me je bukvalno istreslo iz gaca.
Poslednji put, kad sam imao takav osecaj, bilo je posle otvaranja RAW fotografija sa mkII i vlazenja uzrokovanog posmatranjem fajlova istog.
To je bilo pre dve godine!!!
Ne bi voleo da me pograsno razumete, Canon je napravio izvanrednu kameru, ali za one kojima takav DSLR treba, tu prvenstveno mislim na korisnike D700...meni ne treba.
Poboljsan ISO(jos ce ces videti), ne secam se kad sam koristio vise od ISO1600...6fps, prelepo, meni stoji na "One shot" od kad imam kameru...
...unapredjen AF, skoro pa vrhunski, sem centralne AF tacke nisam siguran da li mi ostale i funkcionisu, citaj ne koristim...
LV ekran 3:2(kao kod 550D, 600D) najzad, trazilo 100%, za moje kriterijume i najvece poboljsanje...ali ceo taj "paketic" za vise od €3000...ne hvala.
Storm je vec pomenuo, ne ocekujem ni ja nekog MP monstruma, daleko od toga da mkII ima malo "mesa", ali posle tri godine i NAROCITO onog sto je Nikon sa D800 prikazao,
mogli su malo vise da se nategnu i izbace "pravog" naslednika mkII. Imaju tehnologiju, ali ih jebe sluh...
Sta je dobro u celoj prici!?
Da postoje i jedan i drugi...Nikon i Canon. Da nije bilo 5DmkII, ne znam da li bi se Nikon tako "brzo" odlepio od svojih 12MP i izbacio monstruma koji po rezoluciji ide rame uz rame sa dominatnim imenima MF formata,
tipa Hasselblad i PhaseOne P45+, za "pisljivih" €2500!!!
S druge strane, da nema D800, Canon bi po svojoj ustaljenoj praksi, u zadnje vreme, trazio za mkIII mozda i €4000
.
Ovako ostaje nada, da ce "morati" da koriguju cenu, ne sto smatraju za shodno, vec sto ce trziste da kaze svoje.
Ako se uzmu u obzir, performanse, datum izlaska i ono sto Nikon pruza, 5DmkIII u mojim ocima ne vredi vise od €2000. To bi mi bila jedina razumna cifra da promenim svog ljubimca.
Druga mogucnost, a opet zahvaljujuci konkurenciji, je da se ipak razmisle, da li je +1MP bio dovoljan da se zadovolje apetiti korisnika, u koje i sam spadam,
u odnosu na ocekivano "meso", sto je uvek i bio primat 5DmkII...
Pozdrav