Canon 70-300is usm je odlično staklence. Pored StORM-a još masa upućenih tvrdi da je skriveni L.
15-85 je valjda najbolji turistički objektiv. Kažem turistički jer ima savršen raspon i odličan kvalitet. S druge strane, za namensku indoor fotografiju, nisam siguran koliko je dobar, zbog male i klizne blende.
Ljuba je predložio Canon 17-55 f2.8, za koji stoji da je sjajan (blenda je fenomenalna), samo znam da se nešto šuška kako zna da uvlači prašinu (mnogi tvrde i da to nije tačno).
Već pomenuti Tamron, u sličnom rasponu, sa istom blendom, je takođe odličan (oštar, svetlosno jak), a i nije skup, pa ti ostavlja prostora za još opreme.
Za portrete ja bih pazario Canon 85mm f1.8, bez razmišljanja. Eventualno 50mm f1.4.
Ako široki ugao pokrivaš odgovarajućim uwa objektivom (tipa 10-20mm), ja bih razmislio i o Canon 24-105mm L is usm. Čest je to svadbarski objektiv, sigurno ne bez razloga.
I tako... 7D je odličan aparat. Svakako znam šta je ljubav na prvi pogled. Ipak, samo on ti neće podariti dobre fotografije - to više zavisi od tebe i objektiva
Pozdrav!