Zdravo drugari!!!!
Kao što vidite ovo je moj prvi post i totalni sam amater po pitannju fotografije
Kažem totalni jer sam do sada imao prilike da koristim fotoaparate zvane "idioti" i naravno više sam živaca pogubio zbog propalih fotografija, koje su trebale da mi budu lepe uspomene, nego što mogu to sebi da dozvolim.
Iz NIK-a možete videti šta mi je preokupacija br.1, ali naravno tu moju pasiju bi bilo poženjno da prati i solidna fotografija, ne mora vrh- profesionalna, ali pristojna fotka za uspomenu svakako.
Možete zamisliti čemu sve jedan zaljubljenik u ribolov koji provodi mnogo vremena u prirodi, vrlo često divljoj, prisustvuje a što je vredno fotografisati.
A da ne pominjem fotke ulova!!!!
Pošto sam sportski ribolovac u pravom smislu te reči, kod koga važi pravilo ulovi i pusti, dobra fotka znači!!!
Šta je u stvari problematika???!!!
Treba mi pomoć u izboru fotoaparata, a zahtevi su sledeći:
- Buđžet 200 evrića
-da pravi čiste, oštre fotke objekata u pokretu, životinje u pokretu, ribe još uvek u borbi ...
-da pravi dobre fotke u raznim svetlosnim prilikama, dan, mrak, magla, sumrak, ...
- Da ima dobar zum, fotka preko reke itd
E, sad, ja sam gledao , kao amater, šta bi to moglo da se pazari za te novce i ako se ne varam fyji s 9600 bi mogao da dođe u obzir.
I, da, imam jednog hiper aktivnog klinca koga je mnogo teško fotkati sem kad spava, a da mi fotka ne ispadne mutna!!!!!
Unapred zahvalan Ribolovac!!!!