Moja filozofija je da nikada necu platiti nesto sto nije iz radnje za preko 60% od cene. Jednostavno mi se moze.
Medjutim, u zadnje vreme, na par foruma, a pogotovo na Benchmark forumu sam video nesto jako cudno i nelogicno!
Ljudi kupuju polovne stvari za par desetina eura nize od nabavne cene nove robe u radnji. Cak, nekada se moze u radnji koja je bas jeftina (recimo Atom kod Arene) naci jeftinija nova roba nego polovna na Benchu.
Jednom sam postavio temu, koliko ste spremni da platite za polovnu robu, u procentima. Dakle, ako je nova graficka 100 eura, koliko bi platili za polovnu.
Bilo je ljudi koji su odgovarali, 70eura ili 75, ali najvise ih se izjasnjavalo 85, 90€. Ja bih recimo uvek za tako sitnu ustedu kupio u radnji, ali ocigledno ne misle svi tako!
Jednom sam pre par godina dobio kao kompenzaciju i odmah prodao neku graficku, ali bez garancije. Vredela je 650 eura nova u radnji, ja je prodao preko oglasa za 400! Mislio sam da je to fer cena jer nemam garanciju.
Dosao lik odmah kod mene, dao pare i za sat, dva je stavio je u oglase na Bench forum i posle par dana prodao je za 550 eura jednom decku sa Bencha!!!
Dakle, lik se kockao sa 100 eura i kupio preskupu karticu, BEZ GARANCIJE, koja ce da zastari za par nedelja i dao za nju 550 eura!!!!
I od tada, zaista nista ne dajem preterano ispod cene. Jednostavno necu da budem ovca