60D je u celini mnogo bolje telo.
Skoro nisam bio toliko zadovoljan nekim aparatom u toj meri.
Obrtni ekran za fotografisanje MENI nije toliko bitan. Ali sam u par situacija bio vrlo srećan što ga 60D ima, jer sam mogao lepše video snimke da napravim.
Dalje, razlike nisu baš toliko male, koliko se čini - tu je i mnooooogo bolje telo (ponovio sam više puta, na raznim mestima, ali 'ajde opet - 60D je najudobnije telo za rad, izuzimajući jedino EOS-1), daleko bolje kontrole, wireless kontrola bliceva, statusni displej, ISO u koracima od 1/3EV, bolja kontrola zvuka pri snimanju videa, bolja kontrola WB-a itd. Jedna jedina stvar koja mu nedostaje je MicroAF-adjustment, mada ja nisam primetio potrebu za tom opcijom, pa to ostaje zamerka samo u sferi teorije. Pardon! Zaboravio sam i meni bitnu stvar - odsustvo PC-Sync konektora, za okidanje rasvete pomoću odgovarajućeg kabla. Nije ni to nepremostiv problem (wireless okidač, koji je i inače omiljen za tu svrhu), posebno što ga nema ni konkurencija (ni D90, ni D7000).
Uzgred, nerazumno mi je da nekoliko klasa aparata dele potpuno isti senzor (u krajnjem slučaju, to me je uvek nerviralo kod Nikona), ali oni očigledno vide neki rezon u tome. Iz istog razloga stvarno ne mogu da uklavirim taj neki 600D u aktuelnu Canon ponudu - šta god da mu dodaju ili oduzmu, neki drugi aparat će da strada u tržišnom smislu.
Pozdrav