Jel ovo stvarno nikog ne zanima?
Posle ovoga što videh sa D800, biće im potrebno puno više od fanfara i metamorfoze da bi me ubedili da su isti senzor zapakovali u lepšu kutiju i sa skupljom mašnicom.
Vrlo sam razočaran specifikacijama koje skoro blage veze nemaju sa onim što je 5D oduvek predstavljao.
Ovakvo telo se nekad zvalo EOS 3. Sada to predstavlja nešto drugo i polako, ali sigurno, dolazimo do mojeg "predskazanja" od pre par godina, kada je video prvi put uleteo u DSLR - Tada sam govorio da će video direktno ugroziti razvoj foto-segmenta modernih aparata. I činjenica je da je mnogo nekih "unapređenja" isforsirano da bi se dodvorilo videografima (kojih, iako u manjini, ima sasvim dovoljno i retko kad im je novac problem), a na uštrb fotografije. Neko je ovde gadno pobrkao lončiće. Ciljna grupa 5D je oduvek tragala za "pure-IQ", a dodatno, nakon što je Nikon predstavio D800, trebalo je da mnogo mudrije reaguju, jer ono što oni predstavljaju kao "major upgrade", Nikon odavno ima u skoro svim klasama (uber AF), a rezolucijski skok od 1MP je stvarno van kategorije za komentarisanje. I možda mi i ne bi toliko smetalo, da o tome već nije pisano u kontekstu "22MP omogućava neki bolji 3x3 sampling za video bla, bla...".
I aj', uvek sam govorio da bi mk2 postao "the best of the best" kada bi mu doradili samo AF i poboljšali zaptivenost. Međutim, izgleda me nisu čuli kad sam rekao da bih to po staroj ceni.
Skoro mi je mučnina. Daj Bože da grešim, ali...
Pozdrav