Svaka cast na detaljnom opisu u prvom postu
Dvoumio sam se oko kupovine Canona Eos 1100d i Nikona D3100, a nikon je poneo pobedu zbog veceg senzora, 11 fokusnih tacaka, full HD videa, live view-a, veceg ekrana, mogucnosti zamene kartice dok je aparat na stativu.... i jos par sitnica.
Planiram da ga koristim za snimanje i fotografisanje koncerata, priredbi i sl. pa me zanima kakav je po tom pitanju jer uglavnom sve testove koje sam pogledao su rađeni u studiju sa aparatom na stativu. Zanci zanima me kakav je na "terenu", pri slabom osvetljenju i bez blica i stativa, moji fuji finepix S5700 i S4000 daju prosečne fotografije, ali opet sa previše šuma, "noisa" ... ili kako se već zove, mada opet to su CCD senzor od 5.744 x 4.308 mm i na S4000 CMOS 6.2x4.6mm naspram Nikonovih 23.1mm x 15.4mm.
Video mi je takođe jedna od bitnijih stavki jer radim kao kamerman/monzažer, video sam da je kvalitet odličan, VR malo pomaže pri stabilizaciji, autofokus je užas za brze pokrete, a audio je čisto tu da bih mogao da sinhronizujem audio sa bubica. Jedino šta me tu zanima šta aparat radi kad se dostigne max.veličina fajla od 4Gb koja staje na memorijsku FAT32 karticu? Da li jednostavno prekine snimanje, nastavi snimanje novog fajla...?