Pozdrav,
heh, brat koji je insistirao na Oliju kao sjajnom proizvodu imao je i pomenuti 7-14, a ja, koliko vidim, napisah u postu kao da sam samo cuo za taj obkjektiv, moja greska. Impresivna sirina, zapravo, nema tu sta, ali me zaista zanimala "visina" deklarisana uz tu sirinu, ostalo je vise-manje vidjeno i na drugim sistemima, posebno kada je FF u igri.
Konacno, ja necu koristiti ovaj sistem uopste, iz vise razloga, ali nijedan od njih nije sam kvalitet, vec uvek nesto drugo. Prvo, trenutno me proslo vreme kada sam hteo sve da kupim, sve da probam, sve da imam pa da mogu kad god hocu. Zasao sam u onu fazu kada vise ne mogu ni da se setim momentu na kom sam se okliznuo i posao u sunovrat sto se tice kupovine opreme i sada tesko nazalim za sebe nesto ispod 500 eura, a da to nije, recimo, zilberica ili sta slicno. U toj fazi bi rasipanje na dva fronta bilosuludo cak i za nekoga kod koga su pregorele odredjene lampice za rasipanje kao sto sam ja
Drugi, vrlo vazan razlog, jeste podrska. Te podrske kod nas prakticno nema, kao kupac Oli-DSLR-a prosto vidim sebe kao clana nekog od onih Dosije x udruzenja otetih koji pokusavaju nesto da kazu svetu, a na kraju se povlace sami u sebe, druze se medjusobno na sastancima bez osmeha po kucama i osecaju se nekako obelezno i osramoceno u realnom svetu. To je velika bruka za marketing ove firme generalno, a nasa nesreca je sto takva bruka uspeva da nasem trzistu uskrati objektivno zadovoljstvo jos jednog zanimljivog takmaca. Prosto ne znam kako bih kupio nekakav objektiv ovde kod nas osim narucivanja i cekanja, ali i pritom kupovanja po ceni novog, a tek ne znam kako bih posle prodao taj objektiv, odnosno, KADA bih ga uopste prodao, koliko bih izgubio na tome. I ono najbitnije, nedostaje cela siroka lepeza ponudjenih objektiva u kojima mozes tragati za onim sto tacno zelis, zavisno od toga koliko novaca zelis da istreses. U taj segment se obavezno ukljucuje i razvijeno trziste polovnjaka sto je debelo izostalo za jednog proizvodjaca koji zapravo ima svoje predstavnistvo kod nas, ali koje je ocito samozadovoljno pozicijom na trzistu kompakta i potpuno je indiferentno u odnosu na ideju zauzimanja trzisnog segmenta kada je DSLR u pitanju.
Trece je FF. Ovo ne bih elaborirao, svako ko se druzi sa FF-om zna o cemu se radi, ostali naslucuju...a u tome i jeste draz
Na kraju, lepo je imati saznanje da svet oko nas napreduje i da je danas zaista umetnost kupiti nesto sto ne valja, te da smo stigli generalno do one tacke na kojoj samo mozemo da pazarimo bolje od dobrog, te da su razlike izmedju dobrog i boljeg na neki nacin u stratosferi jer na zemaljskom nivou odavno sve zadovoljava. Ja nisam bio pravi takmac za ovo testiranje, posebno ne u tom momentu, ali to se moze prikaciti takodje toj konstataciji o boljem ili jos malo boljem jer su princip dobroga, oba proizvodjaca odavno apsolvirala.
Uzivaj u Oliju i daj fotke da i mi uzivamo