Zorane, dovoljno je iskreno mišljenje i neka mala kritika (vidi Đoleta
)
To su različiti v.konjici i imao sam sreće da su bili raspoloženi za poziranje, mada im je blic pomalo smetao pa su se bunili i okretali glavu. Na kraju je sve ispalo kako treba
-djole-, u pravu si za kadriranje. Ovo su fotke bez kropa i cilj mi je bio prvenstveno uspešno odrađen stacking, pa onda sve ostalo. U tome sam donekle uspeo. Meni na ovim fotkama najviše smeta odsjaj blica na glavi v.konjica, ali to nisam mogao da izbegnem jer je sve slikano u debeloj 'ladovini
Još se usavršavam i tražim neki svoj stil. Prve sezone makrofotografisanja sam samo učio da pravilno fokusiram i da dobijam pravilno exponirane snimke uz neko solidno kadriranje(sa popUp blicom i "tetrapak difuzerom" i Tamronom 90mm macro). Modeli su uglavnom bili skakavci i smrdibube jer ih je bilo na svakom koraku, a i zahvalni su za fotkanje.
Sada sam prešao na bolju opremu (Micro Nikkor 105VR i SB600, a od skora i SB900(možda bude interesantnih kombinacija kada uparim 2 blica) i kopija "Gary Fong" difuzera), a i na bolju(ali mnooogo težu) tehniku "fokus stacking" koju nameravam da usavršim (a i na atraktivnije i teže modele). Videćemo šta posle dolazi na red...