Hvala Vojislave
159. sam slikao sa stativa i to je bio trenutak kada su insekta obasjali prvi sunčevi zraci. Bio je miran jer je čekao da se osuši i ja sam to iskoristio da napravim brecketing fokusa i sve to spojim u besplatnom programu Combine ZM (fokus stacking). Oštrina je rezultat velikog otvora blende (f/11), korišćenja stativa i minimalnog kropa (skoro ovako izgleda u originalu pa bih mogao da odštampam jedan veći poster).
Neo, u pitanju su samo 3 spojene fotke(primetio sam da se najbolji rezultati dobijaju spajanjem do 5 fotki, LordV sa kojim se družim na jednom forumu stacking koristi u većini slučajeva i sve je izvodio od samo par fotki, a ima i majstora koji spajaju na desetine fotki u jednu
http://www.flickr.com/photos/johnhallmen/) i što se tiče obrade sve odrađuje stacking program (par minuta mu treba da odradi posao), a ja samo posle doteram levelse i eventualno kloniram po neku flekicu (liči na prašinu sa senzora i to je nusproizvor spajanja). Najteže je odraditi tih par fotki, a da se ne uznemiri model, posle je sve pesma