Slažem se sa tobom, imam dugo već Canon-a A 520 i radim sa njim dobre slike, video snimam sa Sonijem model DCR-HC96. S porodicom često putujem, volimo da smo u prirodi i leti i zimi. Ovaj novi aparat mi treba da slikam prirodu, životinje, panoramske snimke, pejsaže, lepe zgrade, mostove, ali i makro snimke i tako. Za sada nemam ambicije za držanje DSLR aparata, jer ne znam da koristim njegove mogućnosti.
Želja mi je uhvatim i duže zadržim neki lep trenutak i događaj koji mi privuku pažnju.
Razmišljao samo i gledao i Canon-a G11, ali on je opet kompakt aparat, a već imam A 520, zato samo mislio da uzmem prozumer,... veliki objektiv, širok kadar, jači zum, optička stabilizacija i sl, isto tako a s druge strane na Soniju rezolucija video snimka je 640x480, dok ovi novi prozumeri snimaju u ful HD, ... to je razlog za kupovinu prozumer-a.
Kao što sam rekao, laik sam i amater, prihvatam sugestije ljudi koji o tome više znaju i razumeju se u problematiku, koliko čitam po forumu, g klasu Canon-a svi preporučuju. Kakvo je tvoje mišljenje za model, koji kupiti?