I stand corrected.
U vesti se nigde ne pominje to što si napisao i to je (što se mene tiče) napravilo zabunu. Izvinjavam se!
Što se XQD-a tiče, da - i SanDisk je učestvovao u početku, ali je onda objavio da neće izbacivati kartice do daljnjeg. Kao i Kingston. Kao što znamo, XQD kartice je do skoro proizvodio samo Sony, a od pre nekog vremena i Lexar je izbacio dve (!) kartice i to je to. Taj standard je usvojio u mainstream tržištu samo Nikon sa D4 i nije mi poznato da je još neko dao podršku u praksi. I kako mi se čini, taj standard će umreti i pre nego što zaživi. Rekao bih da je krivac za to verovatno Sony, jer su oni i u prošlosti pokušavali da na foru napecaju sledbenike, a da onda budu glavni profiteri. Moguće je da su i ovaj put pročitani, pa su izvisili. Ne znam, samo pretpostavljam. Ko je pratio situaciju u prošlom veku, seća se da je na sličan način Sony izvisio za MemoryStick standard, koji je na kraju postao proprietary, ali još gori primer je BetaMax video standard, koji je upravo zbog gramzivosti Sony-ja, izgubio borbu sa tehnički inferiornijim VHS-om. Vidim da je kao developer naznačen CFA, ali to generalno ne znači ništa, jer je ideja potekla od Sony-Sandisk tandema. E sad, čini mi se da se na NikonRumors pojavljivao i Nikon kao igrač u definisanju standarda. Ne znam da li je to i ostao.
Tako to biva u industriji... ili se povinuj jačima od sebe ili glumi ludilo. Sony često bira ovo drugo, na žalost.
Pozdrav