@Neo
Sto se etike fotografskog foruma tice, potpuno si u pravu.
Sto se saveta tice, ja nisam savetovao decka udri mu u facu, samo sam ispricao svoja iskustva i na neki nacin pokusao da objasnim da razumem te koji se bave svadbarenjem, prosto kriterijumi su niski. Kao sto su niski kriterijumi za recimo svetlece reklame ili brosure, vizit karte... Poslednje dve godine sam dosta boravio u Svajcarskoj. Tamo jednostavno nema reklama za firme kao sto ima kod nas ili, recimo, u Turskoj. Isto sto vazi za fotografiju, vazi i za graficki dizajn, moleraj, automehaniku. Hocu reci, sto kod nas ima, to (verovatno) nigde nema.
Dok sam radio u jednoj IT firmi pre par godina, a verujem da tamo jos uvek postoji jedan 386 racunar i jos uvek radi. Za mladje clanove foruma PC procesori su se razvijali ovim redom: 8088, XX286, XX386, XX486, Pentium I, Pentium II, Pentium III, Pentium IV, Pentium Core XX, i na kraju ovi novi i3, i5, i7 itd... Dakle, 6 generacija star procesor... Nece direktor da daje pare na "gluposti" kako on to naziva. Iako taj decko sto radi na tom racunaru, dodje u 8 ujutro, ukljuci racunar pa ode da popije kafu i negde oko 20 do 9 moze da pocne da radi. Pazi, po meni neshvatljivo! Mislim da bar u IT firmi tako nesto ne bi trebalo da postoji, ali postoji i ta firma radi, godisnje prave 3-4 MILIONA evra. U inostranstvu te teraju da menjas opremu time sto ti to odbiju od poreza. Ovi nasi i ne placaju porez, jer naprave knjige da nije imao prihod za tu godinu. Sto bi onda kriterijum za slikanje bio bolji. Kriterijum za kvalitet fotografija je na nivou 386 racunara i to kod nas pije vodu. Dok je tako...
@Tviti
Ma pitam onako, jer ono sto si pisao o svadbarenju je (kao sto si rekao iz knjige), cak mislim da znam i koja je knjiga, pa pitam jel ti se iskustvo bazira na knjizi ili imas i neka iskustva u praksi. Ponavljam, bez zle namere.