Ma oprema ti je i vise nego dobra za stock i pocetak
Sta ja znam, meni je fotolia najbolja s brzinom pregledanja sadrzaja koju ucitam, video mi pregledaju u roku od 1 min posle uploada
a nekad cekam oko 12 sati ali to je max, sajt je jednostavan i isto jako pregledan. I imas sve sto ti treba od statistike. Na IS nisam jos ni usao, nemam na cemu kopresovat snimke za prijemni, tako da to ceka. Doduse ja imam tek 6 video zapisa, i to bezveze
Al evo sad cu se malo bacit na posao pa napravit par dobrih snimaka, trebalo mi je dosta vremena da skontam kako da obradim snimak da prodje kod njih. Ti se zalis na fotoaprat, sta bi onda rekao za mene koji koristim Samsung HMX-Q10 kameru, koja je da ne kazem drugacije nego jadna. Al opet snimci prolaze, prije 2 dana su mi na ShuterStocku primili 5 od 6 poslanih video snimaka. A da bi imao vise pregleda, moras ostavit dobre tagove ili cao.
Ja ovdje pronalazim tagove
http://www.findphotokeywords.com/ cekiram sve sajtove koji su u ponudi, unesem naziv slike, dole uspod ostavim engleski i 50 razlicitih rijeci, cekiram slike koje su slicne mojim, zatim mi on ponudi 50 najcesce trazenih rijeci u tim slikama, i jednostavno uradis copy/paste s tim da uvjek malo pregledam i neke rijeci obrisem a neke dodam onako po svoje.
Ja sam se registrovao na 7 sajtova koji primaju video snimke, prvog juna sam na sve poslao video zapise, ali kilavi su s pregledima, na FT sam registrovan od ranije, SS je trebalo 6 dana da pregledaju, a ostali jos nista :)al bit ce, bitno mi je da bude makar po 1 snimak primljen na svakom sajtu. Jer nikad se nezna, uostalom imam sajtova koji daju 50% po prodaji, bez exluzive i slicnih gluposti. Na SS ce mi prodat HD video za 79 eur a ja cu dobit 14 eur
a recimo na Pond5 ce ga recimo prodat za iste pare a ja imam pola