Pa ja sad ne razumem... šta sad mi treba da uradimo?? Mislim šta nam sugerišeš? Da pobacamo Nikone i Canone u kante jer im je kontrola kvaliteta loša u poređenju sa onim kako bi mi želeli? Ili da jednostavno počnemo da kupujemo Olympus, Sony, Pentax?
- Nikon u toku sklapanja D7000 i D600 aparata naneo više kolomasti,
- Canon na 5D mkII stavio premaz koji se ne može očistiti konvecionalnim sredstvima
- Canon u toku sklapanja zaboravio da metne nešto da spreči da svetlo upada u aparat pa je onda ugradio alergenu gumu u rukohvat.
- Nikon nikada potpuno nije rešio banding na D200
- Canon ga nikada nije ni pokušao rešiti na 20D, 40D i 5DmkII koliko vidim i mkIII pati od iste "osobine"
Mislim u pravu si ti skroz s jedne strane, to sam ti već rekao ali meni je mnogo važnije da dobijem najbolji mogući kvalitet fotografije za uloženi novac nego da trčim po cyber polju i plašim vrane. Sa čim da radim onda?
Da je to kvar koji ometa rad, dovodi do otkaza ili nemogućnosti vršenja posla, da te čini prinuđenim da moraš u određenom trenutku da nosaš aparat na servis i sl. pa ajd da vadimo oči čarne... Ovako... Nezadovoljstvo će svakako biti iskazano kroz korisnički servis jer savesni kupci uvek daju feedback proizvođaču za takve i slične stvari. Mislim ja to uvek radim kad vidim da na aparatu nešto zaista smeta. Slao sam im pisma kritike i dok sam koristio mkII za onaj idiotski antidust premaz. Isto tako poslaće ga i korisnici D600 zbog problema sa prljanjem senzora u početku i to je dovoljno. Ne vidim poentu u čupanju kose po forumima i neprestanom potenciranju jedne te iste stvari kao da je smak sveta?
Valjda sam više tolerantan, šta li?