Kao sto rekoh, prijatelj se kune u nju, odusevljen je i sve fotka njom na canonu 650d. Mene 35mm ne zanima na FF, ali me zanima nova 50ica, i samo zbog toga sam je i probao, jer sam se nacitao losih iskustava sa 3rd party objektivima bas vezano za AF. Probao sam je kratko, znam da je ostra to me ne zanima, samo AF me zanimao. Omasila je nebrojeno puta. Onda pokusam da ponovim istu fotku, da je fokus na istom mestu i opet omasi. Ja dam njemu aparat, kazem probaj ti da fokusiras tu i tu i opet omasi.
Evo prva fotka (zanemarite samu fotku, sedeli smo u kaficu), ruku je uspela da fokusira iz 4-5 puta
Na drugoj fotki fokus je trebao da bude na stolici u sredini kadra. Tu je i on pokusavao da fokusira i nije uspeo
U svim slucajevima fokusirano je centralnom tackom na 6D, znaci samo fokusirao i opalio. Vecinu fotki sam odmah brisao, jedva nadjoh neke sa omasenim fokusom. Sa druge strane, 135L u istoj situaciji nije omasio ni jednom
Nismo imali vremena a i vec je padao mrak, da probamo istu situaciju na njegovom telu. Ali u principu to je totalno nebitno, ne kupuje se objektiv da bi radio dobro samo na jednom telu... Probacu uskoro malo temeljnije objektiv, ali za to malo probanja mislim da je omasio vise puta nego svi drugi objektivi koje sam do sad imao.
sigma 35mm art AF promasaj by
MladenDavidovic, on Flickr
sigma 35mm art by
MladenDavidovic, on Flickr