Te je jaci, te je slabiji a stavio sam ga na manual mod
zavisi kako ti je podesen aparat.
ako slikas istu scenu 10x, svo vreme ti je ISTI ISO, Expozicija, Blenda, EV na blicu
i dobijes 10 razlicito osvetljenih fotki - blic je crko (potrosila se lampa, crko/osusio se glavni elektrolit, nesto se drugo pregreva i crkava..)
Onda mi odjednom slike postanu prepaljene....Ako blic menja intenzitet tokom fotkanja
nema veze sa baterijama, najverovatnije si pogresno setovao ili blic ili aparat, ja nemam taj original canon da probam ali on bi trebao da ima nekoliko modova, jedan od "manualnih" modova radi +EV u odnosu na merenje sa njegovog foto senzora (ETTL koristi senzor sa aparata, ali blic ima i svoj senzor), npr moj original EZ canon uma samo sa tog njegovog senzora i ako ti je taj senzor zaklonjen, prljav, pokrijes ga rukom imaces razlicite vrednosti
Eto svasta napricah, nadam se da ce neko imati sta da kaze. I da, radi se o opremi iz potpisa.
daj neku fotku ovako nagadjamo
i najvaznije, naparvi kontrolisan test ... znaci monitraj aparat na neki stalak, stavi ga na sto, stagod, namesti sve rucno fixno i opali 50 fotki i uporedi dal su iste, ako nisu nesto je neispravno, ako jesu, nekaj si ti zasra123...