Što se bele tiče, nije ti dobar monitor, ništa tu nije pregorelo, boja ne pada ispod 5/2/3/0 što je definicije baš belog u datim uslovima. Zaista su problem monitori, većina gejmerskih sa brzim odzivom daju sasvim drugačiju sliku, ja koristim 2D monitor, stari sistem sa led diodama, sasvim to drugačije izgleda.
ali da se vratimo na to "direktno iz aparata", jer na tome stalno insistiraš. ne postoji više "direktno iz aparata" jer ta automatika ima u sebi složen procesor koji određuje mnogo toga. Dakle, zaboravi tu frazu "direktno iz aparata". Nemoj time da se opterećuješ i to da nudiš kao pokazatelj bilo čega. Izborom bele tačke ti drastično menjaš izgled fotografije, a to Canon na automatici može da odradi na osam načina, zavisi šta mu se učini da su preovlađujući uslovi. Pa ako tome dodaš da li da osvetljenje vadi iz srednjeg dela ili sa cele površine, pa da li da izvlači iz senki ili stamnjuje sjajne delove, sve to radi aparat a ti zoveš "direktno iz aparata."
Evo ti konkretni primer, direktno iz aparata, dva snimka napravljena jedan za drugim u razmaku od nekoliko sekundi. Prioritet brzina 1/250, jedna razlika je što sam na levoj išao da merim svetlo u poluokidaju na kapiji Beograda, pa je aparat odabrao ISO 100 i ispalo je šta je ispalo, na ovoj drugoj sam išao da merim svetlo na sredini kadra, aparat je video da je tu mrak, digao na ISO 500 i ponudio tu desnu varijantu. Obe su direktno iz aparata, ali su dupe i oko. Zahtevniji i važniji snimci se puknu u RAW-u i posle napraviš šta ti treba. Samo hoću da ti ilustrujem da to "direktno iz aparata" nije nikakav podatak.