Prodao sam Nikon D5200 koji je je dobro sluzio za nocno fotografisanje, medjutim treba mi nesto kvalitetno i za nocno snimanje kao i fotografisanje, ali prioritet sada da bude da ima kvalitetan video zapis za nocne uslove.
Pored toga sto bih koristio aparat iz ruke ili stativa za nocno snimanje imao bih i mozda ludu zelju ali evo da je kazem. Naime bilo bi mi potrebno da po nekad aparat montiram i na biciklu ( ovde samo manji aparat dolazi u obzir znaci A6300 ), i da sa njim odradim to sto mi treba, da napomenem ne bih se vozio tako satima i kilometrima nego nekih 10-15 min dok ne zavrsim to sta imam. Probao sam ovo sa Go Pro 4 black i rezultati su uzasni za nocno snimanje znaci ne da ne valja nego uopste nije upotrebljivo i prihvatljivo.
Koliko sam uspeo da vidim ISO raspon za Soni je dobar tako da i na vecim ISO vrednostima ( preko 1000 ) moze da se dobije odlican nocni video zapis sa kit objektivom. Sto racunam da bi mi zavrsilo posao taj ISO u rasponu od 1000-2000.
E sada ako iz nekog razloga otpada ta montaza na biciklu onda bih mogao da uzmem i neki full frame ako je to bolja opcija od Sonija, problem je sto imam 500 eura za telo a znam da tu ne mogu nista uzeti da valja, naravno pricamo o polovnim stvarima.
Sta vi mislite ?