mashala
cek da stigne (ocekujem za par nedelja) prvo
.. malo me iznenadio onaj porez ka kraju kupovine al, jbg davno nisam bio u usa u ozbiljnom sopingu.. izaslo me torbica za njega + staklo + neki free kit 1600e (b&h) ... jbg kako mi je crko tamron 24-70 ono ne uzima mi se aparat u ruku jbt toliko sam se navikao na njega, mislio sam da uzmem tamron v2 ali ipak .. mislim tu je cela ova tema sve je jasno .. odlucio sam ze za canon posto, stabilizacija jeste super ali ja sa mk4 mogu dignem iso i dobijem to sto bi dobio stabilizacijom na tamronu a ipak gledao sam review i primere i .. ipak canon lepse crta
elem, ideja je da uzmem posle njega za mesec dva (kad buraz bude isao za usa ponovo) 70-200 f/2.8 is v3 i da zavrsim sa foto opremom, ostavicu prajmove, ne pada im cena kontam bolje da sede u ormaru nego da ih prodam i potrosim pare, sve ostalo cu rasprodam od stakala .. 24-70 i 70-200 mi zaokruzuju 90% mojih potreba, onih 10% ako mi zatreba cu platim nekog, pozajmim, iznajmim, ukradem na dan .. stagod.. kapiram da sam zavrsio 1/1 sa kupovinom foto opreme, necu pratim dalje sta se pravi uopste, mogu guraju R, mogu guraju Z .. nista me vise ne tangira.. mozda je bilo pametnije da sam sacekao novi R i uzeo ova dva stakla u R verziji al iskreno ne mogu da prezalim toliki pad cene mk3 i mk4 tako da kontam da su to moja dva tela za narednih 20 godina ... a posle ko zna, mozda ce mu ugrade neku kameru u vugla
... tako da, uskoro za ocekivati puno lepih, mazenih i pazenih stakala na prodaju (+ tamron v1 ce da ide isto u prodaju ako uspe da ga poprave u dslr-u, krenuo nesto da se "bacaka", radi lepo, lepo lepo, i onda se odjednom "trzne" .. valjda se nesto tripuje stabilizacija on jedini nije "mazen/pazen")