@arhi
nisam siguran u ovo jer bi prodavci definitivno prodavali svoje canone sa kojima su odradili, lupam, 200K polivajuci po svadbama sa svojim aparatima kao one koji su presli 20K
a vidi, ja sinoc proveravao na mk3 i na mk4, na mk3 eosinfo cita direktno iz aparata broj okidanja i to ne mozes resetujes nikako (da ja znam) e onda sam fore radi reko daj da vidim broj okidanja na mk4 i i keetah, nijedan program koji sam probao ne ume da iscita shuttercount sa mk4 (a neki koji kao mogu tipa eosmsgv5 nece rade ni na jednoj mojoj masini) .. i onda nadjem neko na dpreview ili tako negde kaze upisano u exif u fotki moze da se iscita na meku ... elem, probam ja da iscitam sa mk4 na dozi (imam neki program koji vadi sve sto pise u exifu slike) da mi neki broj, ja reko ok, odem resetujem counter za imenovanje fotografija, skljocnem 3 fotke, pustim program on kaze 3 komada shuttercount, znaci puska, ja reko ok, idem da vidim na kmeku mozda ovaj program nije tako dobar ko sto mislim, kmek isto pokaze 3 komada, dakle to u exif-u - PUSKETINA ...
e sad, ono sto jesam video u exifu je *strava i uzas*
...u exifu pise seriski broj kamere ... ne znam cija brilijantna ideja je bila da se to upise u exif al... uzas uzas uzas ..