ja imam 3 razlicita YN blica i svi rade zmajski od prvog dana, i poredio sam ih sa originalnim canonovim speedlite i nema razlike, cak yn imaju vise opcija i bolje se hlade.. YN imaju problem sa vratima za baterije (vrlo cesto im se zeznu vratanca za baterije pa nece lepo da se zatvore, ako ne pazis kada ih ti zatvaras, zatvoris na pola i slicno pa se slomi zakacka) ali nova vratanca su ono $1 na bleju tako da nije neki problem..
e sad YN685 ima integrisam transciever (yn622c kompatibilan) sto je super.
mada ti je mozda bolje da razmislis o unapredjenju ako vec nemas 622C kompatibilan sistem! .. nova tehnologija je RT i tu imas
Yongnuo YN600EX-RT na primer. taj RT trip, to je kompatibilno sa novim canon standardom (Canon ST-E3-RT predajnik koji bi trebalo da bude integrisan u nove aparate), u toj tehnologiji on YN imas i
Yongnuo YN-E3-RT "commander" transmiter koji mozes da okacis na aparat da koristis X externih bliceva ako neces na samom aparatu da imas blic i imas Yongnuo E-TTL YNE3-RX koji je samo risiver za RT protokol, na njega zabodes bilo koji blic i on ga kontrolise kao externi..
moj savet, ako nemas vec bliceve koji su u 622C mrezi i tek kreces da kupujes svetlo da se odma bacis na ovu novu RT pricu jer se 622C polako izbacuje od kada je canon izbacio svoj protokol na 2.4ghz tako da .. umesto ta dva, YN600EX-RT