@alisabeograd....."šta treba da gledam i o čemu da vodim računa ako uzimam polovno..."
Treba da gledaš da povedeš nekog iskusnog fotografa koji se razumije šta da gleda i o čemu da vodi računa.....!
šalim se-ne zamjeri, trebaš da gledaš da li na fotkama ima fleka, ili nekih neartikulisanih linija(ovo pišem za prljav senzor, znači da ga vlasnik nije mnogo mazio i pazio-a to ćeš provjeriti tako ako poneseš sa sobom laptop i odmah prebaciš fotke na laptop), a za ovo drugo-mislim na neke ružne linije na fotkama(je u slučaju da mu je senzor oštećen, ili spržen laserima....gluho bilo)....za broj okidanja mislim da se ne moraš mnogo brinuti, jer je to ipak noviji aparat, pa ne bi valjda neko za nekoliko mjeseci napravio toliko okidanja da je zatvarač "otišao", pogledaj gumene gripove da li su svi na mjestu, jer sam se naslušao od nikondzija da im se na neobjašnjiv način odljepljuju gumeni rukohvati....onda obrati pažnju na sve dugmiće da li neki negdje zapinje, vratašca od baterije i vratašca od memorijske kartice moraju da se zatvaraju lijepo....uključi aparat, napravi probne snimke(ako ima objektiv?), slobodno"prošetaj" po meniju, vidi čačkaj, ne možeš ništa pokvariti, možes samo poremetiti već izabrane postavke, ali ko prodaje aparat na to mora biti spreman(tako sam i ja kad sam kupovao ovaj Canon 60D-sve mu pomiješao, pa vratio na fabričke postavke!), probaj interni blic da li funkcioniše, izvadi memorijsku karticu pa je ponovo vrati, izvadi bateriju pa je ponovo vrati, ako ti nešto sugeriše vlasnik aparata da to ne radiš(u stilu nema potrebe za tim!)- onda možda nešto krije, aparat je napravljen da sve se mora upotrijebiti na njemu, baš sve.....