pazi nije problem ni u Nikonu, medjutim razlog za Canona leži u u ovom slučaju u povoljnijem širokougaonom objektivu a ako te zanimaju pejzaži to sa nekim standardnim zoomom tipa 18-xx nikada neće biti to.
Kod Canona, to je 10-18 sa stabilizacijom ali sa lošijom blendom, ili 10-22 bez stabilizacije ali sa boljom početnom blendom i nešto boljim rasponom.
10-22 je oko 300€ polovan a 10-18 oko 230 ...pa biraj.
Drugo, kao što vidiš uopšte nema razloga da eskiviraš polovnu opremu, naročito u uslovima skučenog budžeta...Zapravo pri kupovini foto opreme svi budžeti su skučeni jer nema tu kraja, al ajde..
50mm 1,8 su povoljni i u Nikon i u Canon varijanti, s tim da je opet malo povoljniji kod Canona.
Po meni ako bi pristao na polovnu opremu mogao bi da udješ i u neku Nikon varijantu
Nikon 5200 300.-€
Tokina 11-16 350.-€ ( nema je često u oglasima, pa treba malo strpljenja)
Nikon 50 1,8 150.-€
To ti je ukupno 800.-€, i prema tvojim zahtevima to bi ti otprlike bilo to....
P.S.
Mada, ako te baš zanima moje mišljenje (koje će verovatno biti proglašeno za jeres
) ja bi sa ovom pameću sada uzeo ili nikon D600 (eno ga u oglasima za 650€) ili 5d2 koji se takodje može naći za isto toliko.
Sa ovakvim strmoglavim padom cena polovnih FF ne znam ko je još blesav da kupuje crop za iste te pare taman bio i noviji ili čak i nov...
Za ostatak para uzeo bi ili 50 1,8 koji košta oko 120-150.-€ ili tamron 28-75 (oko 230.-€).... već prema tome šta mi je za početak bitnije.
A onda bi u miru sačekao da dodju neke sledeće pare....kad izbistrim u svojoj glavi šta je to sledeće što mi treba.