Da ne umnožavamo teme do beskraja ja ću ovde da se nadovežem na svoj "problem" i da pitam za pomoć, savet ...
Ovako, objektiv je otišao na servis i cena njegove popravke je možda 10-20% manja od cene takvih objektiva po oglasima ... i to novih i u verziji STM. Tako da sam ja odlučio da ga ne popravljam i da kupim nešto drugo. Kako mi je to jedini objektiv i zadužen je za sve ali baš sve, njegova zamena mora biti isto takva.
Najprostija varijanta bi bila zamena istim/sličnim 18-55 i to bi mi finansijski bilo i najisplativije ali .... nešto razmišljam, kad se već "eto tako" desio kvar i "mora" da se uzme drugi objektiv možda je sad prilika da kupim nešto i bolje a da se može finansijski podneti. Meni se finansijski (da se "protegnem" do 200e, 10-20 gore/dole, bolje dole
) a da i bude kakav takav kvalitativni skok u odnosu na ovaj, sad već pokvareni kit objektiv, tu jedino uklapa polovan Tamron 17-50, 2.8.
Čitao sam ovde pisali ste već o njemu u nekoliko tema, ima i na netu dosta o njemu a možda se nešto u Vašim saznanjima o ovom objektivu promenilo u zadnji godinu-dve (jer neke su teme na forumu starije) pa koga ne mrzi neka mi pomogne. Još da kažem da sam otvoren za svaki predlog i da je ovaj pomenuti Tamron samo jedna od opcija.
Unapred zahvalan.