ja bi to zalepio poster veliki na izlazu iz aviona "ako imate kutije od uredjaja bacite, nasi carinici su idioti"
mada vidi, ako im je "dan" nadrljao si kako god, ortaka su malerisali za njegov 2 godine star gejfon sa americkom (njegovom kucnom) karticom, on im na kraju dao telefon i reko, osiguran je bole me uvo, ja cu sad da prijavim da je ukraden a vi se hebite sa njim .. cimo me carinik za neki otvarac za konzerve i metalne viljuske one velike za rostilj, maleriso me 45min na granici (i na kraju me pustio) u 5 ujutro je sleteo avion u 8 sam izasao sa aerodroma!!! imao sam 50 dvd-a narezanih sa bekapom ... drndo me za lap sav izgreban i izudaran, na kraju mi ga je upisao u pasos, a ono sa tim lapom sam za 3 godine usao i izasao iz juge jedno 15 puta al ne vredi, dosla mu zuta minuta .. pa me cimao za neke glupe lampe pa .. gluposti ..
a recimo kad sam doneo 50d imao sam 50D + neki kit + 50mm + 3 laptopa + brdo neke tehnike druge, neke dvd writere ma cuda muda puna torba od 20kg tehnike, nisu me pitali nista .. sve novo uglancano samo izvadjeno iz kutije ..
sad, kazu da vise za lap (kad imas samo jedan), telefon (ako nije gejfon) i foto opremu ne smaraju, ali ja licno vise ne sljivim, ako nisam upisao u pasos kad izlazim tj donosim nesto za jugu skuplje, idem preko budimpeste... carinici na "zemaljskoj" granici su 10000x normalniji, ne smaraju za gluposti i potpuno im je jasno ako si kupio 10 majca iste velicine razlicitih dezena da si kupio sebi i bole ih uvo da te smaraju a ako si kupio 100 majca istih u razlicitim velicinama da si svercer
![Cheesy :D](http://forum.pcfoto.biz/Smileys/classic3/cheesy.gif)
.. da ne spominjem da je preko budimpeste obicno turbo jeftinije nego preko beograda, jes da mora izmalerisem zenu da me vozi ali 50eur nocenje u centru budimpeste (ima i jeftinije), apartman, taman budemo i dan dva tamo u jednom i dan dva u drugom pravcu (ili nekad samo u povratku zavisi od cene), malo soping, zezanje .. od para sto ustedimo na avionu platimo smestaj u budimpesti i nemamo smor sa carinom