Svaka čast Zorane - iskreno se divim tvojoj posvećenosti i angažovanju da ispratiš sve što nam dolazi od fuji-ja. Voleo bih da brand-ambasadori postanu i kod nas ozbiljna kategorija - prosto ima ljudi koji to zaslužuju.
...
ali piah, pazi kad si me iznervirao sa ovim prikazom
. Nije što sam potpuno subjektivan ali nekako imam utisak da ovaj objektiv zaslužuje i puno više - barem još 3 pasusa o render-u sočne karme koju izmuljaju staklići ovog objektiva.
Jeste - svi znamo zašto je prethodna 35ica to što jeste, ali namerno bih preskočio i ne bih rizikovao temu vezanu za poređenje sa prethodnom 35icom. Prosto mislim da bih na taj način prevideo ono što ovaj objektiv poseduje, a mimo očiglednih atributa na papiru kao što su kvalitet izrade, manji gabariti, brži AF, odlična oštrina pa i trenaža za loše vremenske uslove (čemu li pa ta treća sisa svim foto pilićima služi ja pojma nemam) a i lepši je (jes vala - meni silver varijanta jedan od uber ubavih objektiva)
Ovo jeste opak street objektiv, ali majko mila kad vidiš kako crta kontra svetlo i to iz onih tačkastih izvora... i još ako ima magle
. Ma bre što se mene tiče, kao da je njime pisan scenario za BladeRunner. Nije da sam gadljiv na blendu viška, ali uz sve ovo, uošte ne nedostaje.
Moje zamerke su: osim skale za blendu, prilično korisne bi bile i druge markacije / nestandardni prečnik filtera / voleo bih da je minimalna fokus distanca još kraća / voleo bih da je 1,4 ali ne i po ceni skupljeg objektiva / standardni crn poklopac i crna zonerica na silver varijanti objektiva izgledaju tragi-komično (šteta za tako uber ubav objektiv u silver varijanti).