@Bare
"Canon developed senzor" je samo fraza i ne znači ništa. Do sada su svi Canon senzori tako označavani, pa ne znam na osnovu čega tvrdiš to što tvrdiš? Isto se u reklamnim pamfletima pojavilo i za 750/760D i 5Ds/5DsR, pa je na kraju ispalo da je senzor plod in-house projektovanja i proizvodnje. Ali ajd, proći će neko vreme pa će i to biti razjašnjeno, ali zasad nemamo nikakav trag da je u pitanju to što ti pišeš (da je Canon razvio, a drugi proizveli). Ne kažem da nije tako, samo sumnjam da to bilo ko može tek tako pogoditi. Na osnovu čega? Na osnovu procesa proizvodnje? Pa Canon proizvodi litografska postrojenja za druge... kakav im tehnološki problem može biti da jedno takvo namene sebi? Realno nikakav. Jedina prava smetnja u realizaciji jednog takvog scenarija su finansije. A nisam siguran da njih Canonu manjka.
@Argon
Cenim da su tvoje prognoze veoma verovatne. U ovoj će generaciji samo EOS-1 biti počašćen novom tehnologijom, dok će niže klase ostati u redu za čekanje. MOŽDA, ali samo možda 5D Mark IV dobije nešto od tih novina. Videćemo.
EDIT: Ja sam iskreno bio ubeđen da će i Nikonu pući film i da će oformiti svoja postrojenja, u trenutku kada je opstanak Aptine doveden u pitanje, Kodak nestao, a Sony počeo da ucenjuje isporukama (pre nego što predstavi svoje viđenje). I ne bi to bilo ništa toliko neobično. I Nikon je jedan od par najvećih proizvođača litografskih postrojenja i realno nema nekakvih ograničenja u tom smislu, osim finansijskih i ljudskih resursa. S obzirom da je i Toshiba nedavno uhvaćena u lažiranju finansijskih izveštaja (kao i Olympus pre izvesnog vremena), mislim da će se Nikon još više truditi da sebi obezbedi nekakvu nezavisnost, jer im (posebno u svetlu ovoga što Sony trenutno radi i planira) baš i ne ide u prilog da im direktna konkurencija diktira tempo.
Pozdrav