...ali trazili su tako...
ja se u fotografiju, posebno ovog tipa, ne razumem, posebno ne kada treba fotkati model koji gore ima nesto poluprovidno, raspad sistema, boja i slicno .. ali za ovo "trazili su tako" se dobro razumem ... pa cu, nevezano za tvoje fotke, i tvoj posao, da podelim to znanje, mozda jos nekom koristi...
elem, za razliku od "tako sam teo" na sta nemam sta da kazem, za "tako su teli" imam da kazem mnogo toga ali cu se zaustaviti na jednom jako malecnom primeru iz koga, ko je pametan, moze sve da zakljuci, a ko je glup, njemu ne vredi da pisem ni roman ...
ja sam u mom poslu okruzen dizajnerima, scenaristima (za video produkciju), post production tehnicarima, programerima, sistem arhitektama, ljudima koji osmisljavaju kako razni sistemi treba da rade, izgledaju i koji to isto na kraju implementiraju .. i za sve te profesionalce vazi isto - svi oni rade za klijente i svi ti klijenti "nesto oce". za ovih skoro 30 godina koliko radim video sam svasta ali
- oni koji kazu "ok, gazda reko da oce tako", cute i odrade "kako je gazda trazio" zive lepo, imaju pristojnu platu, zive od prvog do prvog i to je to, niko za njih nikad nije cuo dalje od najuzeg kruga familije, ni na poslu uglavnom ne znaju ko su ni sta rade, nikad se ne pitaju ni za sta, nikad im niko nece dati da odlucuju bilo sta i nikad nista vise od neke prosecne platice nece dobiti .. jeste im posao siguran al tu se njihova prica zavrsava
- oni koji kazu "bole me patka kako ocete, ja radim `ovako`" u 0.01% slucajeva ovi su genijalci koji zaradjuju ogromne pare i pitaju se za svasta no stvarno ih nema, oni koji imaju ovakav stav i pored njega i stvaran kvalitet uglavnom ne rade za klijente vec za sebe, onih ostalih 99.99% su iskompleksirane budale
- oni koji imaju meru, koji kazu da tako ne valja, da je ovako bolje, rade ono sta klijent trazi ali pre toga sprovedu klijenta i edukuju tako da klijent hoce ono sto valja. ovi ljudi su trazeni, svi vole da rade sa njima, svi ih znaju... to su oni ljudi koje kad spomenes u drustvu da ti treba covek za XYZ odma ti 5 ljudi kaze isto ime ... ovo je nacin rada kome treba svako da tezi
kada kazes "tako su teli" to je ili
v1. bole te patka, radis kako ti se kaze za tpla, ne ocekujes nista iznad proseka posto ni ne pruzas nista iznad proseka
v3. nisi bio uspesan da edukujes klijenta da to sto "on hoce" ne valja i da to moze "mnogo bolje malo drugacije"