Hahahaha... "moj tata je jači od tvog tate" tip diskusije.
Evo da zapljunem i ja sa svojim viđenjem najbolje HDR alatke, ali u cilju komercijalne upotrebe - SNS HDR Pro...
Svi ostali mu nisu ni do nogu.
BTW, Dalibor je u pravu za LR... on, baš kao i ACR, pravi pseudo-HDR varijantu. Uzima neke partije snimaka, ali to ipak nije RAW-HDR, jer je već u startu primenjena shadows/highlights akcija. Fora je u tome da ACR/LR
NE SPAJA više snimaka u jedan, već onaj usrednjeni pravi tako što analizira ona dva kompenzovana, da bi na središnjem dobio te neke poželjne vrednosti. Zato se to i zove pseudo-HDR, jer je HDR zapravo tehnički ipak dobijen iz jednog snimka.
@IgorM88
Nije HDR samo igračka, ako se pravilno koristi. U enterijerima je gotovo nemoguće odraditi kvalitetan snimak iz jednog prolaza, nebitno kakav je DR senzora. Tome bracketing i služi. Ja uspevam u nekim situacijama da odradim samo iz jednog snimka, ali je to relativno retko i zahteva detaljnu kontrolu svetla, što je na lokacijama često apsolutno nemoguće. Eto, samo kao primer.
Pozdrav
P.S. Nema veze sa istoimenom strankom, hejteri!
P.P.S. Naravno, ja pričam o HDR-u na način kako je inicijalno smišljen - ne za provociranje suza u očima posmatrača, nego tako da bude praktično nevidljiv.