Pozdrav,
e tako, sad vec imas panoramu koja moze konstruktivno da se kritikuje
Recimo, taj soliter kome nedostaje vrh nije trebalo tako da se odradi. Verujem da je sasecena okolina na toj visini ali onda docrtas tu okolinu a ostavis zgradu kompletnu. Druga stvar je nedostatak scenske atmosfere koji resavas relativno lako u ovo pro-zimsko doba: sacekas neke oblake u rasterivajnu od strane kosave i slicno. Tada panorama moze da dobije na dramaticnosti i slicno. U nekim drugim vremenskim uslovima (sunce, prolece/leto itd.) ganjas drugaciju poentu, kontraste sa zelenilom i takve stvari, dok se ovde koristis glavnim adutima jeseni. To ne cini sliku ali pomaze. Dalje, u pravljenju panorame imas razne opcije predefinisane u smislu toga kako zelis da spajas fotke, tako da automatika i nije uvek najbolji izbor jer, recimo, ume da od ravne obale napravi snaznu krivinu
Naravno, ovo uopste ne mora da bude lose, naprotiv, ume itekako da doda intrigantnost, ali sugerisem da isprobas ostale predefinisane modove za izradu panorame. Kontrasti malo nedostaju, nekako mi se cini da nisi preterano obradjivao fotke pre pustanja u spajanje, a to je jedino doba kada mozes da iz RAW-a izvlacis detalje, jer posle spajanja nema vise toga. Tada radis sa rezultatom, a onda su mogucnosti dosta skromnije.
Eto, neke primedbe koje mozda ne zasluzuje bas ova fotka, ali bi za neke buduce mogle biti bitne, pa da iskoristim priliku da na primeru jedne lepe panorame iznesem i neke smernice kojih se ja licno drzim kod mojih panorama.