Ma kapiram ja to (bez obzira sto za sebe smatram da sam laik, da ne kazem pocetnik i sto je fotografija meni hobi a ne profesija) da, veci senzor i manji zum = bolja fotografija..
ali.... imao sam ja svojevremeno (pre 5-6 godina) Canon A95 sa senzorom 1/1.8" a odma za njim i Canon S2 sa manjim senzorom (1/2.5") ali 12x zumom i iz svog iskustva uvideo bolji kvalitet fotografije sa A95 bez obzira sto sam S2 platio tada skoro duplo vise (oko 450EUR naspram oko 280 za A95 tada...)....ali... ima 'ALI'.... super zoom ima svoje drazi u fotografisanju, barem iz ugla hobija...
I sad, posle A95, S2, A610, A620, Ixusa (ne secam se vise kog) neke Praktike, Nikona S4000...i verovatno sam neki izostavio, na ideji sam da sledeci bude neki super zoom...
..e sad....s obzirom na opstepoznatuovoplanetarnuekonomskukrizu i pre nego sto potrosim dve svoje mesecne plate na fotoaparat, voleo bih da cujem vise razlicitih misljenja a pozeljno i licnih iskustava u vezi....sa istim..
Po mom nekom do sada formiranom uzem izboru su: Panasonic FZ100, Canon SX30, mozda i SX1, cesto pomenuti HS10 Fuju, mozda i Nikon P100 a i Olympus SP800 UZ..... (i nije nesto bas uzi....
)