Argon & ostali pa evo i mog komentara i ujedno predloga. Tokom oktobra, ako tako ostali požele i bude bilo volje, sledeća destinacija može biti Golubac. U rano jutro kad sunce izlazi (a izlazi sa strane Djerdapske klisure) iz klisure pred kojom je na straži Golubačka tvrdjava, ujesen u praskozorje obično se valjaju oblaci guste magle, što celu scenu čini zanimljivom, posebno što su na drugoj strani, u Rumuniji, u brdima, vetrenjače kojima ponekad (ako se poreći) samo propeleri vire iz oblaka magle. Sve se to može snimiti sa dunavskog keja koji je ravan i par kilometara dugačak, a i sa naše terase u vikendici. Kad se sunce digne i nestanu oblaci (to je moj idealni scenario) može se otići do Brnjičke reke, ušće u Dunav joj je 15-tak minuta nizvodno. Ja, nikada nisam pošao uz tu reku za koju svi kažu da je mnogo lepa iako u Golubac odlazim pola veka! Oko nje su ozbiljna brda i tu smo već u nacionalnom parku, pa valjda to vredi nešto! Na povratku se može svratiti na Srebrno jezero u Velikom Gradištu. Uopšte, Istočna Srbija je lep kraj o čemu bi Dalibor mogao nešto da kaže. Do Golupca treba kolima (oko 135 km od moje kuće na Banovom Brdu), preko Požarevca i Velikog Gradišta, sat i 45 minuta kolima. Interesantno je i da se vrati ne autoputem, nego preko Rama (tu skela vozi putnike i automobile na relaciji Ram - Stara Palanka a to je nezaboravna slika širokog Dunava, sa par ostrva, nacionalnog parka Labudovo okno, stare tvrdjave Ram). Posle put vodi do Vršca i odličnim putem preko Pančeva do Beograda. Može se vraćati i ne autoputem, već preko Smedereva i Grocke, put koji verujem mnogi poznaju. Eto za sada toliko, pitajte ako imate što. Meni se čini da će i oktobar biti lep i topao, ali u svakom slučaju biće potrebna oprema za hodanje ako se ide uz Brnjičku reku (još ću da ispitam na šta to liči, kažu da baš nije lako, ima tiu i neki vodopad, ali nije baš skroz amaterski)...