Konkretne zamerke, osnovno:
1. Lice malo više desno, da ima više prostora na levoj strani slike. Nemoj da sečeš prste. Malo bih je ispravio da ne curi.
2. Lice malo više levo, da ima više prostora na desnoj strani slike.
3. Kadar je dobar. Mogao si se pomeriti malo desno da one vertikale ne prolazi kroz glave.
4. Smeta ono žuto čudo u prvom planu desno i nemirna pozadina - previše elemenata. Sasekao si prstić.
Ostalo je za početak dobro ne računajući ekspoziciju, svetlo, WB...
Druga mi je najbolja. Pozadina je dovoljno zamućena da ne smeta, a i dovoljno šarena da bude veselo i šareno kakva su i deca.
Četvrta ima najbolje svetlo, a treća najgore iako je dobar momenat. Mislim na kvalitet. Kad god možeš odbij blic od plafona, bočnog zida, kombinuj. Direktan blic u glavu samo kad nema drugog načina. Naknadna obrada je druga polovina fotografisanja. Bilo da slikaš RAW pa obrađuješ na računarau kasnije ili da podesiš aparat da jpeg iz njega izađe po želji.
Na trećoj se vidi to što sam rekao za ekspoziciju na 400D. Lica su tamna jer ima dosta belog iza. Da si slikao sa 550D i novijim Canon telima, lica bi bila dobra, ali bi zid bio mnogo svetliji i možda mestimično izgoreo. Bilo koja varijanta se uspešno rešava u obradi.