@argon hahahaha, ma malo je nered, neka frka sa poslom ovih dana + je malac bio veci deo dana meni u krilu danas dok sam radio pa je brdo stvari samo sklonjeno od "moze da dohvati" do "na radnu povrsinu ispred mene"
.... a sto se glasa tice, osnovni problem komunikacije glasom nije prepoznavanje istog, to se vrlo lako namesti (popricaj sa slepim ljudima, nije taj interface uopste tako los vec duze vreme) problem je privatnost na raznim nivoima, od toga da "zena spava" ili "dete spava" i moj glas ih budi na jedan, do toga da "zidovi imaju usi" ..
@blacky ko sto rekoh, obicno je dosta urednije, no daleko od toga da je ikad "uredno", nemam ja te aspiracije... u moju sobu spremacici zabranjen ulaz, supruga ulazi da donese/odnese kafu i to je to .. jedino sin za sada ulazi kako oce i uzima, vuce, tegli etc sta oce bez pitanja
no sta ce to mu poso
@tony ju, ne daj boze
, kakva crna produkcija, ne bi se ja leba od toga najeo .. ono znao sam nekad da koristim premier i after effects, radio sam cak i maya, soft image/soft image xsi... kao klinac cak i reklame pravio, ali jadan je to kvalitet prijatelju za ovo vreme i ono sto danas klinci izvode sa tim alatkama .. ja, prijatelju, radim mnooogo obicnije i suvoparnije stvari (konsalting za velike sisteme, baze podataka, real time sisteme ... ono solim pamet telekomima sirom sveta, tviterima, facebookovima i slicnim prevarantima pomazem da za manje para uspeju sto vecem broju ljudi da otmu sto vise para i pokradu sto vise informacija ... umetnicke te stvari su daleeeeeeeeeeeko od mene, radim za oracle)
nego mene vise zanima to koliko vise informacija mogu cak i sa EF-S stakla da izvucem na ovom FF senzoru nego na klasicnom kropu .. zato skljucnuh (prosto pravo ispred sebe, da sam planirao fotku bar bi neke gace navuko
) posto mi dade kolega storm uputstvo za ovaj mk3 i procitah negde u njemu "ne moze da se okaci EF-S na njega" .. ja reko cek imam taj samayang on je ef-s, kako bre ne moze, navrnem i lepo skljocne sve .. kliknem sliku, lepo uslika .. ok ne pokriva ceo senzor, nisam ni ocekivao, al nije da ne moze
moze ... i bas mi se svidja kako izgleda.... verovatno ne bi bilo toliko zanimljivo da nije u pitanju fish eye ali ovako mi je skroz cool ..
dalje vezano za ovu high iso temu, ima li neki zgodan "one click" alat za ciscenje suma i smanjivanje fotki? ono jasno je da smanjivanjem fotki moze da se redukuje sum, ali prostim "image scale" to bas i nije tako, pa rekoh.. ako neko moz preporuci neki plugin/sw ili mozda neki pointer u vidu YT linka ili pdf-a ili ...